храмове свято

ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО СЕМІНАРСЬКОГО ХРАМУ

12 липня 2023 року, у день пам’яті першоверховних апостолів Петра і Павла, Петропавлівський храм при Дніпровській духовній семінарії відзначив своє престольне свято.

З нагоди празника урочисту Божественну Літургію очолив Високопреосвященнійший Архієпископ Дніпровський і Січеславський Симеон. Владиці співслужили канцлер консисторії протоієрей Віталій Лопушанський, ректор ДДС і настоятель храму протоієрей Сергій Нарольський та запрошене духовенство.

Під час відправи були піднесені молитви за воїнів, які захищають нашу Батьківщину, владу, волонтерів, лікарів та увесь побожний український народ. Окрім цього, Владика Симеон виголосив молитву за перемогу України над агресором.

Цього дня велика кількість віруючих причастились святих Христових Таїн.

Наприкінці богослужіння відбувся молебен до покровителів храму, – святих апостолів Петра і Павла. Після молитви Владика Симеон виголосив повчальне слово проповіді про життєвий шлях і цих учнів Христових.

Згодом настоятель храму отець Сергій подякував Архіпастирю Симеону за візит та на знак любові й поваги вручив букет червоних троянд.

Завершилась урочиста служба виголосом козацького многоліття.


 
Поділитися сторінкою з друзями